UA-145057765-1 Det enda du behöver läsa – EXISTENSIS

Det enda du behöver läsa

På bokhyllornas rader finns oändligt med böcker med livsvisdom. Men allt kokar egentligen ner till detta; livet är en kurragömmalek med dig själv, där hemligheten som väntar på att upptäckas, är att du redan är allt det du längtar efter. Idag kokar jag ner vad bloggen handlar om till ett enda stycke!

Ska jag koka ner det jag vill säga till mig själv, klienter och läsare på bloggen är det detta:

Du är fri. Det är bara dina tankar som håller dig fast. Den du tänker att du är, är din bur. Och buren är inget annat än dina idéer om hur bra och god du ska vara. Din rädsla för att vara fel är bara din etiska kompass och din bästa vän och inte din fiende. Så släpp dina vitnande fingrar om gallret, bli kompis med din rädsla och lev!

Egentligen behöver du aldrig läsa mer än så av vad jag skriver. Resten handlar om vad man behöver göra för att släppa gallret:

Det här är allt du behöver läsa och allt jag kommer att skriva om nu och framöver. Om och om igen. För att jag behöver läsa det själv, och för att det finns andra som också behöver det.

Och bestämmer du dig för att anta livets kurragömmalek blir allt så mycket enklare och roligare. Livet blir det äventyr vi påbörjade som barn. Och du är inte ensam. Det är många som vill docka loss från nätet av normer, förutfattade meningar och begränsande tankar. Du hittar dem när du tar klivet ut! Och varför inte starta löst hållna samtalsgrupper och träffar där du bor?

Och vill du ha personligt stöd kan jag eller någon annan hjälpa dig. Läs mer här om skuggterapi eller existentiell vägledning.

Foto: Ben White/Unsplash

Lämna ett svar