UA-145057765-1 Konst – EXISTENSIS

Konst

Att måla är nytt för mig. Men det är egentligen bara ett annat sorts samtal och ett samtal som ger möjligheten att komma närmre det som inte orden kan fånga. Än så länge experimenterar jag vilt. Men det är ändå samma tema som i mina texter. Men nu i akryl, vaxkrita och collage.

Människans behov att förklara världen och sin plats i den har alltid fascinerat mig. Världen är full av skapelseberättelser, uråldriga och moderna. I mina bilder fångar jag min egen syn. De blir min version av skapelseberättelser.

Jag inspireras särskilt av kontrasten mellan vetenskapens ganska statiska förklaringar och naturens överflödande föränderliga outgrundliga livskraft.

Måleriet ger mig en chans att fånga rörelsen i detta Något som ständigt föds ur sig självt in i nya former och som inte tycks ha någon början eller slut.

Om du är intresserad av någon målning är du välkommen att höra av dig. Priser läggs upp inom kort, när jag knäckt den nöten. Ska försöka både lägga upp nytt här, men också uppdatera om något inte är tillgängligt längre.

Och är du i närheten av Tobo i Norduppland påsken 2022 så ställer jag ut med textilkonstnären Eva Jonasson. Läs mer om öppettider och annat här>> Välkommen!