UA-145057765-1 Filosoficafé – EXISTENSIS

Filosoficafé

JUST NU HAR JAG ETT SABBATSÅR. Om det kan du läsa mer här. Om du har några frågor eller vill nå mig ring 0708-330124 eller mejla susanna@existensis.se.

På ett filosoficafé ställer vi både stora och små frågor kring allt som rör livet. Varje gång fördjupar vi oss i ett nytt tema. Inga förkunskaper i filosofi behövs! Allt du behöver är nyfikenhet, ett öppet sinne och din egen levda erfarenhet.

Biblioteken bjuder på fika. Att delta kostar inget.

Är ni sugna på att ordna ett liknande utforskande filosofiskt samtal på ert jobb eller i er organisation är ni välkomna att kontakta mig: susanna@existensis.se eller 0708-330124. Läs mer här >>.

Vill du hitta filosoficaféer där du bor eller som körs online kan du kika här>>

Arrangeras i samarbete med: SSFP – www.filosofiskpraxis.org, ABF – www.abf.se, www.uppsalakommun.se och www.tierpskommun.se.

DATUM & TEMAN HÖSTEN 2021

NÖJDHET

Kulturhuset Möbeln, Tierp, 15 september, kl. 17-19
Storvretabiblioteket, 23 september, kl. 18-20
På de flesta ställen mäts kundens eller besökarens nöjdhet. Vi vill också gärna vara nöjda med våra liv. Men vad är det som efterfrågas? Vad är det som bestämmer om vi upplever oss nöjda? Och kan nöjdhet vara negativt i någon mening? Välkommen att fundera kring nöjdhet.

DET OKÄNDA

Kulturhuset Möbeln, Tierp, 6 oktober, kl. 17-19
Storvretabiblioteket, 21 oktober, kl. 18-20
Förr ritades världskartans slut, där territoriet bortom det kända tog vid, som ett stup rakt ner i det okända där drakar och monster levde. Hur förhåller vi oss till det okända idag? Och hur har man egentligen en relation till det som man inte vet något om? Och går det att veta vad vi inte vet?

NORMER

Kulturhuset Möbeln, Tierp, 3 november, kl. 17-19 INSTÄLLT!! (p g a sjukdom)
Storvretabiblioteket, 18 november, kl. 18-20
När vi betraktar något är normer ständigt närvarande som en måttstock. De tycks fästade vid vår blick och de följer oss var vi än går. Men var kommer de ifrån? Vem är det som bestämmer dem? Vad ska vi med dem till och går det att ens att vara utan dem?

LIV

Kulturhuset Möbeln, Tierp, 1 december, kl. 17-19
Den som varit med när någon dör brukar säga att det syns skillnad när livet lämnat personen. Vi brukar också säga om något att det sjuder av liv. Men vad är det vi pratar om då vi pratar om liv egentligen? Hur märker vi av att något är vid liv? Och hur är det med växter; när dör en morot?