UA-145057765-1 Livspodden – EXISTENSIS

Livspodden

I Livspodden utmanar vi både oss själva och våra lyssnare att otämja sig. Personligheten, normer och tänkesätt hindrar oss ofta från att må bra. Avsnitten handlar om allt från personlig utveckling till små vardagliga företeelser; kort sagt om livet, verkligheten och vår längtan efter mening.

Just nu sitter vi fast i en osedvanligt steril tankemiljö som prioriterar det materiella och tankebaserade. Sättet vi ser på oss själva känns ibland rent människofientligt – och i förlängningen fientligt mot planeten som sörjer för våra liv. Det här påverkar hur vi själva mår, men också hur organisationer, företag och relationer mår.

Med Livspodden vill vi utmana oss alla att otämjas, att våga lätta upp på de normer och tankesätt som formar våra personligheter och skapar vårt samhälle.

Avsnitten tar upp existentiella frågor men med självdistans och humor. Temat för samtalen spänner mellan högt och lågt, och återkommer ofta till Joseph Campbell och hjältens resa, Carl Jungs syn på personligheten, Jonna Bornemarks kamp mot papperifieringen och Glennon Doyles uppmaning att otämja oss.

Livspodden finns på Spotify (länkar nedan till Spotify), Google Podcasts, Apple podcasts med flera och drivs av Linda Berg Ottoson och Susanna Westman. 

Lyssna på senaste avsnittet på Spotify:

Tidigare avsnitt: