UA-145057765-1 Om – EXISTENSIS

Om

Jag som driver Existensis heter Susanna Westman. Ur en egen livskris och brist på de samtal jag själv längtade efter föddes idén att erbjuda existentiella samtal i olika former. Att vi saknar ytor att tillsammans utforska vad det betyder att vara människa gör något med oss själva och vårt samhälle. Jag tror att fler autentiska individer skulle förändra världen till det bättre.

Längtan efter att kunna vara sig själv och att förstå vad detta själv betyder är utbredd. I vår samtid känner sig många alienerade, vilsna utan mening och riktning.

Jag har också känt så. I 35-årsåldern började mitt liv skava. Ska det inte vara mer än så här? Vem är jag egentligen? Varför är jag inte tillfredsställd nu när jag har allt?

Tyvärr blev jag än mer vilse av vad vården hade att erbjuda. Jag kände inte att jag led av psykisk ohälsa. Jag led av livet och hur jag hanterade det. Mitt dilemma blev inte heller tillfredsställt av KBT-terapi som syftar till att få symptomen att upphöra men som inte djupdyker i grundproblemet.

Min lösning blev eget sökande både genom upplevelser men också genom böcker. I filosofiska och andliga traditioner fann jag en vägledning. Jag insåg att mitt problem inte var nytt, det är djupt mänskligt. I mitt sökande har vänt på många stenar hos mig själv och har god erfarenhet av att ta mig igenom olika svårigheter, destruktiva beteenden och tankar.

Jag är inte på långa vägar färdig med mitt eget sökande. Men genom det existentiella förhållningssättet har livet nu blivit ett större äventyr än vad det var fram till 35-årsåldern då jag främst strävade efter att göra som ”man skulle”.

Ur mina erfarenheter växte en dröm att kunna erbjuda den typ av samtal som jag själv hade saknat. Och jag hittade det existentiella förhållningssättet och utbildade mig 2018-2019 till coach med existentiell inriktning.

Tidigare har jag arbetet inom så vitt skilda områden som kultursektorn, biometriska undersökningar och som chef.

Genom Existensis erbjuder jag samtal både för enskilda, men också för grupper, på bibliotek, arbetsplatser eller liknande.

Tillsammans med ABF och Sällskapet för filosofisk praxis leder jag filosoficaféer och existentiella samtalsgrupper på bibliotek eller i ABF:s lokaler i Uppsala.

Tillsammans med Linda Berg Ottoson driver jag också Livspodden där vi lyfter existentiella frågor och pratar om längtan efter mening och inre förändring och utveckling.

Kontakt

Öppet för enskilda samtal via Zoom eller i mitt samtalsrum på Alsikegatan 6 i Uppsala. Bokning görs via mejl till susanna@existensis.se (fram till 1 februari finns tider måndagar och fredagar. Därefter torsdagar efter 16.30 samt en helg i månaden). Du kan också ringa 0708-330124.

På gång

Läs mer om kurser, Livspodden och öppna samtal tillsammans med andra under rubriken På gång >>.

Medlemskap

SSFP – Svenska Sällskapet för Filosofisk Praxis
Förening som jobbar för att Sverige ska vara ett samhälle som på alla nivåer genomsyras av filosofisk dialog och reflektion. www.filosofiskpraxis.org

SEPT – Sällskapet för existentiell psykoterapi
Föreningen har som ändamål att främja existentiella perspektiv och existentiell psykoterapi.
www.sept.nu