UA-145057765-1 Om – EXISTENSIS

Om

Jag som driver Existensis heter Susanna Westman. Genom existentiella samtal i olika former erbjuder jag en möjlighet att utforska vad det betyder att vara DU och hur du kan bli en medskapare, inte bara i ditt eget liv, utan även i världen omkring dig. Ju fler autentiska, grundade individer desto bättre värld.

Längtan efter att kunna vara sig själv och att förstå vad detta själv betyder och vad det är kapabel till är utbredd. I vår samtid känner sig många vilsna utan mening och riktning.

Jag har också känt så. I 35-årsåldern började mitt liv skava. Ska det inte vara mer än så här? Vem är jag egentligen? Varför är jag inte tillfredsställd nu när jag har allt?

Tyvärr blev jag mer vilse av vad vården hade att erbjuda. Jag kände inte att jag led av psykisk ohälsa. Jag led av livet och hur jag hanterade det.

Min lösning blev starten på ett sökande via upplevelser men också genom böcker. I filosofiska och andliga traditioner fann jag värdefull vägledning. Jag insåg att mitt problem inte var nytt, det är djupt mänskligt. Så pass att det verkar vara meningen att vi ska gå vilse. Sökandet mynnade ut i en dröm om att kunna erbjuda den typ av samtal som jag själv saknade när jag som bäst behövde dem.

Idag har jag en utbildning att leda enskilda existentiella coachande samtal och i att leda filosofiska, existentiella gruppsamtal. Jag har även gått en kurs i jungiansk tarottolkning som jobbar med arketyper och symboler som ett verktyg för att få syn på omedvetna sidor inom en (alltså inte för att göra förutsägelser om framtiden).

Jag är inte på långa vägar färdig med mitt eget sökande. Men genom det existentiella förhållningssättet har livet blivit ett större äventyr än vad det var fram till 35-årsåldern då jag främst strävade efter att göra som ”man skulle”.

Tidigare har jag arbetet inom så vitt skilda områden som kultursektorn, biometriska undersökningar och som chef. Genom Existensis erbjuder jag samtal både för enskilda, men också för grupper, på bibliotek, arbetsplatser eller liknande.

Tidigare har jag genom ABF och Sällskapet för filosofisk praxis varit samtalsledare för filosoficaféer och existentiella samtalsgrupper på bibliotek, kulturhus och i ABF:s lokaler i Uppsala.

Tillsammans med Linda Berg Ottoson driver jag Livspodden där vi lyfter existentiella frågor och pratar om längtan efter mening och inre förändring och utveckling.

Kontakt

Öppet för enskilda samtal via Zoom. Bokning görs via mejl till susanna@existensis.se. Du kan också ringa 0708-330124.

På gång

Läs mer om kurser, Livspodden och öppna samtal tillsammans med andra under rubriken På gång >>.

Medlemskap

SSFP – Svenska Sällskapet för Filosofisk Praxis
Förening som jobbar för att Sverige ska vara ett samhälle som på alla nivåer genomsyras av filosofisk dialog och reflektion. www.filosofiskpraxis.org

SEPT – Sällskapet för existentiell psykoterapi
Föreningen har som ändamål att främja existentiella perspektiv och existentiell psykoterapi.
www.sept.nu