UA-145057765-1 Det blev en podd: Livspodden! – EXISTENSIS

Det blev en podd: Livspodden!

Jag ville göra en podd, och Linda ville göra en podd. Vi kände inte varandra men tänkte att va fan! Så här är den, Livspodden: en djupdykning ner i det här spännande vi kallar livet! Podden finns på Spotify och där poddar finns.

Linda Berg Ottoson är en verksamhetsutvecklare och Fail Camp-aktivist från Örebro. Hon har följt min blogg ett tag och skrev för en tid sedan att hon tyckte jag skulle göra en podd och att hon gärna var med. Det hon inte visste var att jag ägde domännamnet Livspodden och att jag redan tänkt på saken i nästan ett år.

Så vi slog till! Vi sågs en dag och spelade in ett första avsnitt som ska ringa in vad podden ska bli. Vi kände inte varandra och visste inget om hur man gör en podd. Men vi ville så gärna båda få till en podd som pratade existentiella frågor med både självdistans och humor. Så vi gjorde en och det blev Livspodden!

Både Linda och jag delar samma utgångspunkt: just nu sitter vi fast i en osedvanligt steril tankemiljö som prioriterar det materiella och tankebaserade, som påverkar hur vi själva mår, men också hur organisationer, företag och relationer mår. Sättet vi ser på oss själva känns ibland rent människofientligt – och i förlängningen fientligt mot planeten som sörjer för våra liv.

Med Livspodden vill vi utmana oss alla att otämjas, att våga lätta upp på de normer och tankesätt som formar våra personligheter och skapar vårt samhälle. 

Avsnitten tar upp existentiella frågor och nämner olika tänkare, men alltid på ett utforskande sätt där vi delar med oss av vår egen erfarenhet. Även om ämnena rör dödligt allvar är utgångsläget alltid självdistans och humor. Lite paradox alltså. För vi gillar paradoxer!

Temat för samtalen spänner mellan högt och lågt, och återkommer ofta till Joseph Campbell och hjältens resa, Carl Jungs syn på personligheten, Jonna Bornemarks kamp mot papperifieringen och Glennon Doyle uppmaning att otämja oss.

Så vill du lyssna hittar du Livspodden på Spotify, iTunes och Acast. Avsnitten kommer när de kommer. Än så länge är det här ett projekt drivet av lust och intresse för de här frågorna.

Följ oss på Facebook så ser du när nya avsnitt släpps. Eller följ oss på Spotify eller en annan podcastleverantör. Jag kommer även att länka till avsnitten här på min blogg och Existensis Facebook och Instagramkonto.

Lämna ett svar