UA-145057765-1 VARDAGSRUMMET – öppet på måndag men utan mig – EXISTENSIS

VARDAGSRUMMET – öppet på måndag men utan mig

Måndagens VARDAGSRUMMET på ABF i Uppsala behöver genomföras utan mig. Det kommer att finnas fika och möjlighet att ändå träffas och samtala. Jag mår bra men har en envis hosta och vill inte riskera att smitta någon.

Extra tråkigt eftersom jag sett fram emot just måndagens tema FÖRUNDRAN. Men det går såklart att ha ett existentiellt samtal om förundran ändå, utan mig. Flertalet deltagare har ju varit med så många gånger att de vet hur det brukar gå till.

Någon från ABF kommer att se till att ni får de texter jag tänkte ha som utgångspunkt om allt varit som vanligt. Jag lägger även upp dem här.

Förundran är en fin och viktig förmåga. Förundran kan lyfta oss ur det till synes livlösa och vardagliga till ett möte som öppnar upp mot något större. Förundran är också en egenskap som är till hjälp i dessa tider – när coronaviruset vänder upp och ner på världen så som vi kände den.

Välkomna till fika på ABF i Uppsala på S:t Persgatan 22A, måndag 6 april kl. 13-15.

Alla sitter med ett par stolar emellan. Fikat är portionsförpackat. Alla med symptom stannar hemma och alla tvättar händerna noga och nyser/hoster i armvecken.

Do not ask your children 
to strive for extraordinary lives.
Such striving may seem admirable,
but it is the way of foolishness.
Help them instead to find the wonder
and the marvel of an ordinary life.
Show them the joy of tasting
tomatoes, apples and pears.
Show them how to cry
when pets and people die.
Show them the infinite pleasure
in the touch of a hand.
And make the ordinary come alive for them.
The extraordinary will take care of itself.”

Dikt av William Martin

Om förundran behöver beskrivas, kanske man kan beskriva den så: en skärpt eller fördjupad uppmärksamhet inför något underbart man aldrig räknat med, men i den stund man möter det känner man igen det som något man längtat efter i hela sitt liv. 

Det väntade möter det oväntade och en blixt slår upp ur mötet.  – – – Världen tar ett språng ut ur sig själv. Och jag tar ett språng ur mig själv. Världen (är) större och djupare än jag tror. Och jag (är)  mer än jag själv tror mig om.

Förundran är en liten svindel av klarhet.

Ur Ylva Eggehorns Dag och natt  – ord för årets alla dagar

2 svar till “VARDAGSRUMMET – öppet på måndag men utan mig“

  1. Krya på dej ! ???
    korona-kram ?fr åke.n

    1. Tack. Frustrerande att hålla sig hemma när man mår bra i övrigt. 🙂

Lämna ett svar