UA-145057765-1 Enskilda samtal tar paus – EXISTENSIS

Enskilda samtal tar paus

Saknar samtalsrum från november. Har därför bestämt att låta de enskilda samtalen pausa en stund. Det går alltså bara att boka enskilda samtal oktober ut. Vet inte vad det blir istället. Men ibland behöver man bara vara stilla en stund och låta livet utvisa vad som är rätt riktning.

I coronapandemins kölvatten behöver min hyresvärd se om sitt hus, som så många andra. Därför behöver jag flytta ut ur mitt samtalsrum från november och tar bara bokningar oktober ut.

Jag har fått förfrågningar om andra rum att hyra. Vanligtvis hade jag snabbt löst alla praktiska problem på en gång utan att känna efter. Men den här gången valde att sätta mig ner i stillhet en längre stund och fråga mig själv: ska jag fortsätta med enskilda samtal just nu?

Det tog inte lång stund innan ett klart och tydligt, lugnt nej seglade upp inombords. Jag fick inget svar på vad jag ska lägga mitt fokus på istället, men det var en stark känsla av visshet. Nej, inte nu.

Tidigare i mitt liv hade jag viftat bort något så vagt som en inre röst och låtit rationella tankar om investerad tid, utbildning och så vidare styra. Faktum var att fram till 40-årsåldern inte fattade vad människor pratade om när det pratade om magkänsla.

Men från och med nu har jag överlåtit åt livet att bli vad det blir. Från november finns alltså en möjlighet att hoppa på något annat. Vi får se om det dyker upp något. Jag har haft poddtankar och äger ett ganska bra poddnamn. Kanske blir det podd? Kanske blir det fler gruppsamtal i någon form? Har länge velat ha kurser för att stärka människor att hantera sin rädsla att stå inför publik. Kanske blir det helgkurser? Jag vet inte och det är helt okej.

Ett sådant här förhållningssätt hade gett ett lätt ångestfladder tidigare. Det hade varit läskigt att inte direkt handla bestämt i någon riktning, för det hade varit lika med att inte ha kontroll. Och visst kan jag känna ett lätt fladder inombords ibland, men det tar inte över.

Det känns som om det västerländska samhället har glömt den här delen av vår vishet. Allt handlar om tankar nästan i form av formler. Du måste ha en plan! Vad är logiskt att göra? Vad gör andra? Tänk på pensionen och så vidare. Jag tror inte att den inre rösten är något konstigt. Jag tror bara att det är den ordlösa insikten som bildas innan den uttrycks i form i känslor och ord. Den har sina rötter djupt i alla erfarenheter vi gjort. Även sådana vi inte minns eller trott var av betydelse.

Så ligger det alltså till just nu. Så med andra ord går det att boka samtalstid för enskilda samtal oktober ut. Du är välkommen om du vill. Vi har inte så många gånger på oss just nu. Men ibland räcker det med bara ett samtal. Annars är du välkommen på någon av filosoficaféerna eller Vardagsrummet.

2 svar till “Enskilda samtal tar paus“

  1. Klokt!
    Lycka till!
    ?
    / Bengt

Lämna ett svar