UA-145057765-1 2021: dödscafé, podd och existentiellt häng – EXISTENSIS

2021: dödscafé, podd och existentiellt häng

Grubblar över året som varit och skriver önskelista till kommande år. Med på listan är existentiellt häng, podd, boktankar och dödscaféer. Vill prata liv och död med så många som möjligt. Vill följa med på andras resa ut ur låsta livssituationer. Digitalt och i verklighet. Hoppas också på att få plats med kroppen mitt i alltihopa. Tror på dansmeditation!

Man kan lugnt säga att 2020 varit en enda lång brokig gränssituation. En där jag fortfarande försöker finna mig. Inget blev som tänkt. Men efter drygt 50 enskilda samtalstimmar, 8 existentiella samtalscaféer och 9 filosoficaféer får jag nog vara nöjd ändå. Resten blev ju inställt av skäl vi alla känner till.

Börjar också kapitulera inför att behöva vara mer digital. Finns ju stor risk att 2021 blir likadant som 2020. Investerar därför i en Zoom-licens och kastar mig ut. Jag får växa in i det som alla andra.

Så vad vill jag 2021? Tror på att uttala det som tänks som ett slags besvärjelse. Tvingar mig kanske ut ur planerandet och in i verkstaden.

  • Vill erbjuda enskilda samtal för de som vill påbörja SKUGGARBETE. Läs gärna mer här vad det kan betyda >>. Till att börja med online, men helst även som helgkurs så snart coronaviruset tynar bort.
  • EXISTENTIELL VÄGLEDNING ONLINE. Fortsätter att erbjuda enskilda samtal digitalt. Har fungerat bra med dem jag träffat hittills och börjar känna mig bekväm med det själv.
  • DÖDEN DÖDEN – existentiellt häng online. Vill erbjuda några fredagar där vi kan dricka te, vin och prata existentiella frågor med varandra lite löst efter samtalsmodellen Death cafés som är vanlig i exempelvis Storbritannien. Passar kanske bra nu när vi ändå inte kan hänga någon annanstans.
  • DEATH CAFÉS I UPPSALA. Jag vet. Namnet klingar inte så bra just nu. Men Death cafés är populära och anspråkslösa samtalsträffar runt om i världen där man möts kring tema döden och alla de underteman som då kan avhandlas – typ allt som rör livet.
  • DANSMEDITATION. Tror på att kroppen också behöver sitt. Vill köra söndagar där jag bor, men filar också på en kurs för de som vill utmana rädslor, och som kombinerar ett par helgträffar med enskilda samtal online.
  • LIVSPODDEN. Jo, en podd vill ju alla ha. Även jag. En med existentiella samtal med kända och okända. En där vi grottar i existentiella teman och erfarenheter. Har köpt domännamnet och en mick. Nu ska jag bara få fingrarna ur och komma igång. Har redan en lista i huvudet över sådana jag vill prata med (kanske du är med…). Men ni vet. Teknik och sånt….
  • SKRIVANDE. Försöker samla ihop texter till något som kanske kan ges ut. Men men. Ska ju bli klart också. Den som lever får se.
  • FILOSOFICAFÉER, såklart. Men helst i verkliga livet. Vet att Tierp och Storvreta vill fortsätta. Nu avvaktar vi bara att 8-gränsen kan tas bort.
  • VARDAGSRUMMET. ABF hoppas kunna erbjuda nya tillfällen för existentiellt samtalscafé i Uppsala.
  • VANDRING MOT FRIHET. Håller tummar och tår för att kunna genomföra vandringsresan i Frankrike där vi får filosofera om frihet i fem dagar och äta god mat.

Sådär. Lite grann av vad som härjar i mitt huvud. Hoppas att vi ses online eller i verkligheten! Och gott nytt 2021! Som jag hoppas att det ska bli annorlunda för oss alla.

Lämna ett svar